maxi ad hrana gDa bi održali idealnu težinu i zdravlje, ovim psima je potrebna odredjena količina energije. Lovački, psi čuvari, sportski psi… su stalno aktivni pa su zbog toga povećane i energetske potrebe.

To ne znači da treba povećati količinu hrane, jer preterano hranjenje izaziva digestivne probleme, već hranu po sastavu treba izbalansirati. Najbolja hrana za vašeg ljubimca su svakako granule. Granule moraju biti prilagodjene po veličini za velike pse, (uglavnom su okrugle ili četvrtaste), a po sastavu treba da sadrže veći postotak proteina i masti.

Za štence (juniore) do 5 meseca staristi procenat proteina se kreće 29-32 %, a od 6 meseca (nakon zamene zuba ) proteini se smanjuju od 23-28 %. Unos hrane mora biti strogo kontrolisan kako bi se izbegla pojava gojaznosti koja može dovesti do deformacije kostiju, oštećenja i trošenja zglobova.

Odabir hrane za vašeg ljubimca zavisi od uzrasta, fizičke aktivnosti i fiziološkog stanaja organizma.. Naša preporuka su sledeći brendovi: Royal canin, Happy Dog, Bento kronen, Hills, Pedigre…

U asortimanu Happy Dog Cluba možete naći Junior, Adult, Beauty, Dental, Light, Senzibil i Senior program za Maxi i Giant rase, gore pomenutih brendova.