Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

HRČAK - SLABIJE JEDE, NADUVENOST STOMAKA

PITANJE:
Poštovani, izveli smo hrčka Mini na kratko u naše dvorište i nije bilo ni sunca, a ni vetra i mislimo da je uživao ali se plašimo da nije pojeo neku travku..?!? Posle toga je počeo slabije da jede i nekako malo usporenije da se kreće... da li smo mu i kupus, rotkvicu, zelenu salatu, banane, jabuke... naravno sve po malo svaki drugi dan... mozda je i od toga .. ne znam...kreće se, ali malo usporenije, ne gricka više kavez, ne gricka karton od ubrusa koji mu je bio poslastica, i sad ne znamo šta dalje... da li da mu kupim neke vitamine, da li je gladan, bolestan... ? Malo kao da mu je sa zadnje desne strane nešto naduveno... Molim vas za odgovor pošto smo svi nekako postali u kući tužni.. Unapred veliko hvala!

ODGOVOR
Poštovani/a Velika je verovatnoća da je stanje uzrokovano promenom hrane, a veštačke boje iz hrane su verovatno doprinele opterećenju bubrega. Dodatak ishrani kao što su kupus, zelena salata, rotkvica i sl. doprinele su da se stanje zakomplikuje i da se stvori ta naduvenost (što u budućnosti nećete više davati). Šta vi možete da uradite??? Izbacite iz upotrebe hranu koju ste davali, a ponudite mu samo seno. Ukoliko nemate sena možete da nakosite trave i prosušite koji dan, a to će mu biti i hrana i terapija do oporavka. U vodu možete da dodate vitamine samo Anima Strath u obliku sirupa (vitamini iz humane palete nisu pogodni) i eventualno enroksil kapi par dana. Po oporavku u buduće uzimajte hranu bez veštačkih boja i dajte samo seno, a u ishrani izbegavajte zelenu salatu i kupus jer je toksična za glodare generalno.
Nadamo se da smo Vam pomogli
S poštovanjem Happy Dog Club