Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

IHTIOL KAMFOR KREMA 50g

450.00 RSD
Postavite pitanje
Masa: 0.0500 Kg
5534
7 stavka
+

Formulisana bez parabena, vestačkih boja i parfema - sa originalnim mirisom i bojom kamfora i ihtiola Karakteristike IHTIOL-KAMFOR masti su: • rubefacijentna, antiseptična • regenerativna, protektivna i emolijentna • nutritivna i vitaminska Ihtiol (Ammonii sulfogyrodalas) tradicionalno poznat skoro 100 godina, prirodan je izvor organski vezanog sumpora (visok sadržaj ukupnog sumpora) koji poseduje antiinflamatorno, antibakterijsko, antimikotično, antiseboreično svojstvo. Riblje uje(Jecoris oleum) prirodni emolijent, sadrži visok procenat mono- i poli-nezasićene esencijalne masne kiseline - omega 3, među kojima su najznačajnije DHA i EPA, koje smanjuju produkciju sebuma i ispoljava snažno antiinflamatorno dejstvo. Prirodni je izvor esencijalnih vitamina A i D3 neophodnih za ubrzani metabolizam, epitelizaciju i regeneraciju kože. Poboljšava status suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju. Kamfor (Camphora) je najpoznatiji rubefacijent koji poboljšava cirkulaciju te se kao iritans upotrebljava za utrljavanje kod bolova i otoka (kod reumatskih bolova, mialgija, neuralgija). Izuzetan je za poboljšanje cirkulacije aknaste i seboreične kože. Kantarionovo ulje(Hyperici oleum) je tradicionalno poznat antiseptik i adstringent koji se godinama u narodu koristi kod opekotina, posekotina i za zarastanje rana. Složenog je sastava, pored ostalog sadrži polifenole, flavonoide, katehinske tanine, antibiotske sastojke. Umiruje bolove, preporučuje se kod povreda mišića, nagnječenja tkiva, čireva i otoka. Emolijentno ulje stimuliše regeneraciju tkiva i ubrzava metabolizam kože. Vitamin E acetat(Tocopherolis acetas) je najpoznatiji antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površinskog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode. Kada se primenjuje IHTIOL-KAMFOR mast? Zahvaljujući svom sastavu IHTIOL-KAMFOR mast brzo smiruje simptome upalnih i bolnih stanja tetiva, zglobova, mekih tkiva, čireva, seboreje, ekcema i psorijaze.

SASTAV:
Riblje ulje (Jecoris oleum) Kamfor (Camphora) Kantarionovo ulje (Hyperici oleum) Vitamin E acetat (Tocopherolis acetas)

NAČIN PRIMENE:
Mast se nanosi isključivo spolja na čistu i dezinfikovanu kožu! Ne nanositi mast na oštećenu kožu i otrvorene rane!Zbog vaše sigurnosti mast u metalnoj tubi je hermetički zatvorena. Skinite zatvarač tube, okrenite ga suprotno i njegovim nastavkom otvorite tubu. Istisnite lagano mast, bez jakog pritiska na telo tube. Potom lagano nanesite odgovarajuću količinu masti i dobro utrljajte. Ponovite postupak nanošenja sve do vidnog poboljšanja stanja.

PODELA LEKOVA I SUPLEMENATA:
  • MASTI ZA KOŽU