Dostave u Beogradu su besplatne za porudzbine preko 2000 din. 

Logo Happy Dog Club

Postavite pitanje

Pitanja i komentari

Imam stene skoro 2 meseca primio je prvu vakcinu pre sedam dana. I danas je poceo da povraca slajm.
Imam psa 2 meseca i vrlo cesto mokri i pije vodu vrlo cesto?
Dobar dan trebala bi savjet
Zašto moj pas ne želi u autoa obožava se vozit hvala
Pozdrav,
imam aljaškog malamuta starog 21 mjesec koji ima problema sa šapama.. na jednoj zadnjoj šapi mu se stvorila tamna fleka, a na jednoj prednjoj se stvaraju kao manje ranice i iz najveće ponekad izlazi malo tekućine.. naime on te šape stalno liže ili grize, ali hoda normalno i ne pokazuje reakciju kao da ga boli.
Da li se lekovi za artritis tipa-fleksadin,artrovet,artromaks,antiartrozin daju psu bez prestanka ili se posle odredjenih perioda prave pauze? U uputstvu i na internetu se nigde ne pominju pauze,i neki veterinari kazu isto,ali neki kazu da se prave pauze: 3 meseca pa mesec dana pauza ili slicno.
Postovani, 

da li pas koji je bio zarazen stenecakom(kao podledica toga ima paralizu), ostaje dozivotno "opasan" za ostale pse u svojoj okolini, koji su redovno vakcinisani?

Hvala na odgovoru.

Postovani,

Macak mi je iznenada uginuo. Imao je 4 godine, vakcinisani, kastriran i ociscen od parazita. Nakon sto ga nije bilo nekoliko sati, dosao je, te mu je disanje bilo vrlo ubrzano uz izrazito grcenje stomacnih misica. Medjutim, par sati je lezao i sve je ostajalo na tome. Kasnije je stanje da se pogorsava i poceo je ustajati i pokusavati da ispovraca, sve vreme je bio poluotvorenih usta. Pogled je bio dezorijentisan. Zatim je legao, pa je tako poluotvorenih usta izbacivao pljuvacku i vodicu. Odbijao je hranu, naravno. Zvali smo veterinara, rekao je da je verovatno nesto progutao i da dodjemo ujutru na pregled. Stanje se tokom noci u maloj meri stabilizovalo, nije vise imao nagone za povracanjem. Ujutru mu je veterinar dao 3 injekcije (za povracanje, antibiotik i ne secam se trece). Rekao je da ce se smiriti. U medjuvremenu sam mu dala i probiotik. Medjutim, stanje se nije menjalo. Morali smo ga, nakon par sati, pozvati ponovo. Dao mu je jos 3 injekcije. Medjutim, macku su poplavela usta, kapci i nos. Poceo je bolno da mjauce. Ubrzo je uginuo, nakon nekoliko puta prevrtanja i bolnog mjaukanja. Na samom kraju je ispustio rozikastu ili svetlo crvenu tecnost. Kasnije smo zvali drugog veterinara, koji nije mogao da obavi pregled prethodnog dana usled nekih obaveza, i rekao da je srce u pitanju,s obzirom na to da nije imao povišenu temperaturu. Napominjem da je imao grudvu na stomaku, za koju je veterinar rekao da nije opasna i da to nije uzrok smrti. Medjutim, kada ga je ovaj veterinar pogledao, rekao je da moze biti tumor. Takodje, mesec dana pre smrti, imao je povredu, nasao se u dvorištu ljudi koji imaju velikog psa rase malinoa i tada je verovatno doziveo veliku traumu, nakon koje mu se i pojavila ta grudvica koja je bila bas ispupcana.

Mozete li mi reci sta je otprilike uzrok smrti? Mi sumnjamo na plucni zastoj, srcani udar ili tromb.

Hvala unapred!
S poštovanjem,
Kristina.
Moze li jazavicar ziveti napolju?
Imam psa ženku staru 5 godina. Nije sterilisana i nije se nikad parila. Posle teranja je dozivela sindrom lažne trudnoće.
Pre dve godine doživela je prvi napad. Telo joj se grčilo, treslo, kocili uz usta je izlazila voda bez pene. Nije mogla na noge. Kao da pliva. Srce je ubrzano radilo. Mislila sam da je kraj i da ce uginuti. Ali ona se posle tog napada koji je trajao kraće od 5minuta oporavila i sve je izgledalo normalno. Napad se nije ponavljao dve godine i desio se opet juče sve je izgledalo kao da će da ugine. Taj dan je jela slanu hranu, i malo je pila vode. Napad se desio u čistom mirovanju. Ne znam šta da radim? Pas sad izgleda normalno, veseo je. Jede i pije vodu normalno. Kao da se nista nije desilo. Sta da radim? Ne znam kako da joj pomognem. Bojim se da će joj se opet desiti napad. Koja je to polest i sta je dovelo do toga?
Unapred zahvalna,
Slađana Nikolić
Pozdrav

Da li kod kolaps traheje je pas mora da ima kasalj ili ne?
Postavite pitanje / ostavite komentar