Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

APOQUEL TABLETE ZA PSE 20kom.

4,780.00 RSD
Postavite pitanje
Masa: 0.0500 Kg
8128
3 stavka
+

VAŽNO:

Prodaja ovog proizvoda
vrši se isključivo u našoj
veterinarskoj apoteci
i proizvod se ne šalje
na adresu kupca.
Kontaktirajte nas za više informacija i rezervacije.
063/485663

Apoquel tablete za pse koriste se za lečenje alergijskog dermatitisa praćenog pruritusom i lečenje kliničkih manifestacija atopijskog dermatitisa pasa.
APOQUEL 3,6 mg - oklacitinib (3.6 mg)
APOQUEL 5,4 mg - oklacitinib (5.4 mg)
APOQUEL 16 mg - oklacitinib (16 mg)
Oralna upotreba.

DOZIRANJE:
Doziranje i raspored tretmana: Apoquel preporučena početna doza je 0.4 do 0.6 mg oklacitiniba/kg telesne mase, oralnim putem, dva puta dnevno u toku 14 dana. Apoquel kao potporna terapija , ista doza (0.4 do 0.6 mg oklacitiniba/kg telesne mase) se primenjuje jednom dnevno. Uslovi za dugotrajno potporno lečenje bi trebalo da budu određeni na osnovu individualne procene koristi / rizika. Apoquel tablete se mogu davati sa ili bez hrane. Tablete su lomljive duž razdelne linije Kliničko-patološke promene vezane za terapiju Apoquel tabletama bile su ograničene na povećanje srednjih vrednosti holesterola u serumu i smanjenje broja leukocita, iako su sve srednje vrednosti bile u okviru referentnih laboratorijskih vrednosti. Smanjenje broja leukocita primećeno kod pasa tretiranih oklacitinibom nije bilo progresivno i uticalo je na broj svih belih krvnih zrnaca ( broj neutrofila, eozinofila i monocita) osim broja limfocita. Nijedna od ovih patoloških promena nema klinički značaj. U laboratorijskom ispitivanju uočen je razvoj papiloma kod nekih pasa kojima je davana preporučena doza. Za podložnost infekcijama i neoplastičnim stanjima, pogledajte tačku 4.5. Za definisanje učestalosti mogućih neželjenih dejstava koristi se sledeća konvencija: - vrlo česte (više od 1 na 10 životinja pokazuju neželjene reakcije tokom trajanja tretmana) - česte (više od 1 ali manje od 10 životinja na 100 životinja) - manje česte (više od 1 ali manje od 10 životinja na 1000 životinja) - retke (više od 1 ali manje od 10 životinja na 10000 životinja) - vrlo retke (manje od 1 životinje od 10000 životinja, uključujući i izolovane slučajeve Ukoliko primetite ozbiljno, ili bilo kakvo drugo neželjeno dejstvo koje nije ovde navedeno, o tome obavestite nadležnog veterinara. Lek se ne sme primenjivati: Kod životinja za koje je poznato da su preosetljive na aktivnu ili bilo koju pomoćnu supstancu - kod pasa ispod 12 meseci starosti, odnosno jedinki čija je telesna masa manja od 3 kg Lod pasa sa dokazanom imunosupresijom (hiperadrenokorticizam) ili progresivnom malignom neoplazijom, s obzirom na to da u takvim slučajevima aktivna supstanca nije bila procenjivana.

PODELA LEKOVA I SUPLEMENATA:
  • ANTIHISTAMINICI
ROBNA MARKA:
ZOETIS
TEŽINA:
3.6mg